Våra rekommendation på utflyktsmål och resturanger.

Vi har hunnit med att besöka ganska mycket under våra resor till Bonalba.

Här kommer lite tips samt lite resturanger som man måste besöka här.

Resturanger

Bernies: Ligger på strandpromenaden i El Campello. Serverar en super god fish and chips. Välj mellan small till extra large.

La Perla: Detta populära ställe bör man boka bord på om man vill äta här. Ligger i rondellen på Bonalba.

Bella Donna: En pizzeria med kanon pizzor. Även denna finner man i rondellen på Bonalba.

Muerda la pasta är en resturang där man kan äta en enorm buffe av olika sorters mat samt efterrätt för en billig peng. Den som vi besökt ligger i L'aljub köpcentrum i Elche.

Vinprovning

Bodegas Mendoza här får man en guidad tur samt vinprovning med snacks.

Bodega Seleccion här var vi och provade 40 olika sorters viner. De har även butiker i Alicante.

Bodegas Seleccion Esteban De La Rosa

Telefon: 965634921

Sant Bartomeu, 101. 03560. EL CAMPELLO, ALICANTE

Bodegas Cerdá vi fick en guidad tur av en av barnbarn till ägarna och efteråt fick vi prova olika sorters viner, männen en sort och kvinnorna en annan samt olika sorters tapas. Samt så fick vi prova en cava som verkligen föll mig i smaken och kan varmt rekommendera denna. 

Casa Cesilia denna vinodling var bara en hobby för ägarna enligt guiden men har ett utsökt rosévin som jag kan rekommendera. Här fick man prova tre sorters vin men kan kan beställa med mat från restaurangen eller med tapas om så önskar.

Bodega Faelo en mindre vingård med ett mycket trevligt bemötande och utmärkt vinprovning. Fick prova fyra sorters vin tillsammans med tapas. Om man är ute i god tid så kan man var med att trampa druvor, detta sker i september under La Fiesta de la Verema.

Aktiviteter

Tarbca: En liten ö som ligger 50 minters båtfärd från El Campello. Ta båt ut dit och sola samt bada sen ät en god middag på en av öns resturanger. 

Terra Mitica: En äventurspark i Benidorm men massor av härliga nöjen för hela familjen. Ett spanskt Liseberg med det lilla extra.

Terra Natura: är en nästa generations zoo där du kan upptäcka "Zooimmersion", ett nytt koncept i habitat design som gör att du kan komma i kontakt med djuren genom hindren osynliga för det mänskliga ögat 

Agua Natura: 40.000 kvadratmeter vatten park är avsedd för alla att ha en bra tid, med en betoning på att ge en öppen visuell sortiment som ger föräldrar möjlighet att koppla av i lugn medan deras barn har roligt att spela i vattnet.

Mundomar: Mundomar är en djurpark som ligger i Benidorm, utformade för att vara kul för barn, ungdomar och vuxna, och perfekt för familjebesök . Parken har olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler du kommer att få se, tillsammans med olika shower och möjligheten att njuta av speciella upplevelser såsom simning med sjölejon eller en delfin möte, eller ha bilder av dig själv tagna med olika djur.

Riddarspel: En magisk värld där du kan smaka god mat, kan du skratta åt rivaliteten mellan läns sångaren och säljaren av Califato. Spänningen mellan den kristna riddare och al -fariz Moors som kämpar i dueller och turneringar för att se vem som blir ny mästare i Levante.

Las Cuevas del Canelobre: Canelobre Caves är en av de största attraktionerna inte bara i Busot, men hela provinsen Alicante. Placeras på 700 meters höjd på norra sluttningen av berget Cabeco D'Or, en av de få Jurassic reliefer Prebético i provinsen, de är ett praktfullt exempel på karstic hålighet.

Les fonts d'alger besöket är en rutt genom en krets av 1,5 km längs, där du kan gå genom Algar-floden ("grotta" på arabiska), se de spektakulära vattenfallen och de många källor som springer från berg, "vägtullar" (vattendrag) där du kan ta uppfriskande bad i kristallklart vatten, som tidigare kändes som "hälsokälla", den gamla dammen, den imponerande sekelgammal kanalen och gränderna fortfarande i bruk.